Barion Pixel

Bolygóbarát szilveszteri partikellékek

2022. 12. 28. 00:00:00
Bolygóbarát szilveszteri partikellékek

Eldobható tányérok, lufik, rengeteg műanyag, hogy csak néhányat említsünk azok közül a kellékek közül, amelyek nem túl barátságos eszközei a fenntartható földi létnek. Szerencsére számos módja van annak, hogy egy hagyományos évzáró bulit “zölddé” alakítsunk!

Szeretnél egy felejthetetlen szilveszter házigazdája lenni a vele járó pazarlás nélkül?

Alapozd meg a zöldebb jövőt ezekkel a különleges és környezetbarát parti ötletekkel!


Bolygóbarát szilveszteri partikellékek

Online meghívók

Bár a papír meghívók szépek, pazarlók lehetnek, mivel a nagy esemény után valószínűleg kidobják őket. Helyette válaszd inkább az elektronikus meghívás lehetőségét. Több tucat ingyenes webhelyen egyszerűen és költséghatékonyan küldhetsz meghívókat e-mailben, papír felhasználása nélkül.

Ráadásul egyes online szolgáltatások még azt is lehetővé teszik, hogy nyomon tudd követni a válaszokat és üzeneteket küldhess a vendégeknek, ami kifejezetten előnyös lehet az utolsó pillanatban történő útbaigazításhoz vagy parkolási emlékeztetőhöz.

Házi készítésű dekoráció

A szilveszter a csillogásról és az ünneplésről szól, de nem kell pénzt költeni egyszer használatos dekorációra, ha könnyen elkészíthető a saját parti dekoráció. Az egyik legpraktikusabb megoldás az ünnepi csomagolópapír újrahasznosítása.

Mentsd meg a sok fényes, színes csomagolópapírt, és használd újra úgy, hogy dekoratív füzéreket készítesz belőle. Vágj ki nagy csillagokat és lyukaszd ki a tetejüket, hogy felfűzhesd őket. Ugyanezt a papírt használhatod arra is, hogy személyre szóló csákót készíts a vendégeknek. Az ajándéktasakok belsejébe töltött selyempapírból pomponokat is tudsz rá kreálni.

Olyan tárgyakat is lehet hasznosítani a ház körül, amikre hirtelen nem is gondolnál: elhasznált papírtörlő tekercsekből óriási papírtekercs-hópihéket alkothatsz, amelyeket környezetbarát csillámporral megszórva már akaszthatod is fel a mennyezetre.

Szilveszteri buli, hangulat, 2023

Fenntartható szilveszteri menü

A vacsora hozzávalóit lehetőleg helyi termelőktől vásárold meg. Éjfélkor hatalmas mennyiségben fogy ilyenkor a virsli, ha teheted, ne az egészségtelen és olcsó változatokat kínáld a vendégeknek. Inkább válassz hazai, magas hús tartalmú verziókat!

Arra is ügyelj, hogy ne maradjon élelmiszerhulladék, és tervezd meg úgy a mennyiséget, hogyha nem is aznap este, de a következő napokban biztosan elfogyjon.

Kreatív móka gyerekeknek

Kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szórakoztató perceket szerezhetsz közös kézműveskedéssel. Néhány eszköz felhasználásával fergeteges szilveszteri hangulatot tudtok varázsolni.

A tradicionális parti ágyú

A konfetti elengedhetetlen kelléke minden szilveszteri összejövetelnek, amelyet saját magad is elkészíthetsz. Keresd meg a maradék ünnepi csomagolópapírokat, aprítsd fel vagy vágd őket apró darabokra, és kész is a házi konfetti! Mindenki meg tud majd ragadni belőle egy maréknyit, és ünnepélyesen szétszórni amikor éjfélt üt az óra.

Hulladékokból hangszerek

Szilveszterkor mindenki szeret ünnepi zajt csapni. A már nem használt vagy a szemétbe szánt tárgyakból pedig egyszerűen készíthetsz különböző hangszereket az újrahasznosítás módszerével.

Házi csörgő kupakokból

Egy csörgő elkészítéséhez mindössze két műanyag kupakra, minden konyhában vagy kamrában fellelhető, nyers lencsére, néhány apró kavicsra és szigetelőszalagra van szükség.
A minél változatosabb hangzás érdekében a különböző kupakokba más-más összetevőt is lehet használni.

Dob konzervből

Illeszd rá a lufik levágott tetejét a konzervdobozok nyitott felére, miközben ügyelj arra, hogy sima és egyenletes felületű maradjon a doboláshoz. Kifogyott filccel, tollal vagy hurkapálca segítségével már ütheted is a dobokat és diktálhatod az ünnepi ütemet.

Ezekkel a módszerekkel a környezettudatos szilvesztered már sínen van!

Szeretetben és sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Az officemarket.hu csapata

boldog új évet kíván az officemarket csapata, 2023