Barion Pixel

Újrahasznosított karácsonyi dekoráció az irodai/otthoni szemétből

2022. 11. 11. 08:00:00
Újrahasznosított karácsonyi dekoráció az irodai/otthoni szemétből

Mindannyian ismerjük azt az érzést, mikor november közepén belépünk a helyi áruházba vagy a diszkont kiskereskedésbe, hogy beszerezzünk pár háztartási cikket, és az „arcunkba robban” a Karácsony! Sőt, gykran már november elejétől átélhetjük ezt az érzést, vásárlás közben. 

Hogy ne feledjük, miről is van szó, már a bejáratnál halmokban állnak a csokimikulások is. 

A ragyogó fények, a szikrázó dekorációk, a kidolgozott koszorúk, és a több száz ünnepi figura, melyek mindegyike aprólékosan van elrendezve ünnepi pompájába az üzlet bejárata mentén. Egy ilyen jó hangulatú és örömteli szezonban, mint ez, néha nehéz ellenállni a csillogásnak és a bennünket átjáró vágynak, hogy mindent beszerezzük. Hiszen mi csak annyit szeretnénk, hogy otthonunkba belépve is ugyan ez az érzés járjon ját bennünket!

Van azonban valami, amit sokan nem vesznek észre, mikor minden évben szezonális dekorációk hadával töltik meg bevásárlótáskáikat... Bár számtalan dolgot vásárolhatunk az üzletekben, de vegyük észre az orrunk előtt rejlő dekorációs lehetőséget az otthonunkban, sőt, a „szemetesünkben”!

Húzzuk fel a barkácscipőt, mert ezek a díszek mindegyike elkészíthető olyan alapvető háztartási cikkekből, amelyek nagy részét rendszeresen a szemetesedbe dobjuk!

Mentsd meg a műanyag üdítős üvegeket és parafadugókat, tarts meg néhány üres vécépapír gurigát, akár még a felesleges nájlon szatyrokat, csomagoló anyagokat is újrahasznosíthatod, és megdöbbentően szép dolgokat hozhatsz létre belőlük!

Soha nem volt nagyobb szükség olcsóbb, kreatív karácsonyi ötletekre , mint idén. 

Mivel az egész ország érzi a megélhetési költségek válságának hatásait , mindannyiunknak egy kicsit jobban el kell gondolkodni, miből is lehet vicces dekorokat készíteni, méghozzá - takarékosa!

Egy kis kézműveskedéssel és sok-sok fantáziával otthonának karácsonyi feldíszítése nem kell, hogy feltörje a pénzt, de az egész család számára szórakoztató lehet.

Cikkünkben elhoztunk néhány kreatív ötletet, hogyan tudod újra felhasználni a szemétbe szánt dolgokat, hogy csodálatos dekorációt készíts belőlük!

Újrahasznosított karácsonyi dekoráció - Készíts adventi naptárat wc papír gurigából!

Lassan itt a december, vagyis az adventi naptárak ideje, amit minden gyerek imád! Rengeteg adventi naptárat lehet kapni az üzletekben, viszont a belevalókkal együtt elég borsos összegeket lehet otthagyni a boltokban. De miért költenél a naptárra feleslegesen, ha te magad is könnyedén elkészítheted?

Nem is gondolnád, hogy a wc papír gurigáját mennyi mindenre fel lehet használni, többek között készíthetsz belőle egyedi adventi naptárat is!

Kezdd el időben gyűjtögetni otthon és a munkahelyről a gurigákat, főleg ha több gyermeked van és őket lepnéd meg egy ilyen naptárral, majd szánj rá egy napot, mikor egyedül vagy otthon, vagy akár a gyerekek is besegíthetnek, és rakd össze őket!

Nagyon egyszerű az elkészítése:

1.      A 24 db gurigát bármilyen alakzatban ragaszd össze, akár karácsonyfa alakban is készítheted.

2.      Miután megszáradt és egyben marad, egy nagy lapon rajzold körbe a formáját, és egy keveset ráhagyva a szélén, vágd körbe.

3.      Erre tudod ráragasztani az alakzatot, vagyis ez lesz a hátulja, ami tartja és elzárja a guriga egyik oldalát.

4.      Az elejéhez vágj ki egy kicsivel szélesebb köröket, mint a guriga, majd miután beletetted a meglepetéseket a rekeszekbe, fedd be őket velük.

5.      A körök elejét díszítheted kedved szerint, csak a számokat ne felejtsd le róluk!

El is készült a naptárad, akár akasztót is tehetsz a tetejére, és a megszokott helyre felakaszthatod, vagy odaállíthatod az asztalukra is. Így nem csak a benne lévő meglepetés lesz különleges, de te is büszke lehetsz a munkádra!

Készíts adventi naptárat wc papír gurigából! Takarékos karácsonyi dekoráció tuippek - officemarket.hu

Rénszarvas parafadugóból

Kétféle ember létezik a világon: azok, akik megtartják az üres borosüveget és azok italdugóját, hogy „egyszer majd kézműveskedjenek”, és azok, akik egyszerűen kidobják őket.

Nos, idén decemberben legyél az első a kettő közül! Csak egy marék parafa és néhány egyéb tárgy kell a ház körül, és máris az egyik legaranyosabb kis rénszarvasát alkothatod meg, ami csodaszép dísze lesz a lakásnak. Próbálj meg egy masnit vagy sálat tenni a nyakába, hogy további hangulatot adjon!

Ha még több összegyűjtött dugó van, akár a karácsonyi koszorú alapját is képezhetik.

Rénszarvas parafadugóból - takarékos karácsonyi dekoráció az irodába is - officemarket.hu

Karácsonyfa újságpapírból vagy irodai papírokból

Ha van otthon vagy a munkahelyen olyan felesleges újság, amit már senki nem olvas és kidobásra jutott a sorsa, akkor mentsd meg őket egy (vagy több) karácsony erejéig, és készíts belőle karácsonyfát!

Ha többnyire fekete-fehér vagy sima fehér papírt tudtál gyűjteni, akkor ki is színezheted és dekorálhatod, hogy igazi karácsonyfát kapj belőle!

Karácsonyfa újságpapírból vagy irodai papírokból - tippek az irodai dekorációhoz - officemarket.hu

Hóember söröskupakból

Ne dobd ki a legközelebbi sörös- vagy kólásüvegek tetejét, mert tökéletes alapanyagok lehetnek a karácsonyi hóember dekorációhoz!

Fesd be a kupakokat fehérre, fogd össze őket egy kis kapoccsal, madzaggal, vagy ragaszd össze a darabokat, tegyél rá sálat, rajzold meg az arcát és a gombokat, és kész is!

 Hóember söröskupakból - takarékos dekor tippek az irodába is - ooficemarket.hu

Tojástartó dekorok

Sokszor azt veszed észre, hogy felgyűltek a tojástartók, és már a helyet foglalják?

Akkor hasznosítsd őket, és készíts belőlük cuki rénszarvast, karácsonyfát, hóembert, vagy egyéb dekorációt, ami az eszedbe jut!

Tojástartó dekorok - Karácsony - officemarket.hu

Remélem, tudtunk adni néhány tippet. Köszönöm, hogy elolvastad írásunkat: 

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód környezetbarát iroda