Barion Pixel

Mire jó egy babzsákfotel - akár az irodában is?

2022. 09. 30. 08:24:00
Mire jó egy babzsákfotel - akár az irodában is?
A munkahelyi babzsákokkal kapcsolatban többeknek is a kreativitás szó jut az eszébe - és ez nem véletlen, nem alaptalan: a megszokásoktól való eltérés, a klasszikus irodai kötöttségek elhagyása kedvezhet a formabontó ötleteknek!

Szigorúan véve a babzsákok csak zárt zacskók, amelyek szárított babot, pelletet vagy expandált polisztirolt tartalmaznak. De sokak számára, akik birtokolják őket, sokkal többet jelentenek ennél!

A babzsákok kimondhatatlanul szórakoztatóak, és azonnal bulihangulatba hoznak, még akkor is, ha laptoppal épp onnan dolgozol.

Sokan gondolják, hogy a babzsák a fiatalok fotele, akik szeretnek elnyúlni bennük és elterpeszkedni ülés közben, ezért ebben az óriási fotelben nyugodtan szétfolyhatnak. Pedig egy babzsáknak több előnye van, mint gondolnád!

Egyik pozitívuma, hogy azonnal az élvezet és az öröm érzését váltja ki, míg a hátránya, hogy nem alkalmasak hivatalos étkezőkbe…

Lássuk, milyen egyéb előnyökkel rendelkezik még:

Az irodai babzsák hozzájárulhat a kiváló testtartáshoz

Amíg a szokásos irodai székek megszabják, hogy milyen pozícióban kell ülnünk bennük, itt van hely a játékosságnak. Összességében merevek, rögzített háttámlával és üléssel, így viszonylag kevés rugalmasságot biztosítanak.

A babzsákok azonban nem szabnak ilyen korlátozásokat a test elhelyezésére vonatkozóan!

Felülhetsz, ha akarsz, vagy hátra is dőlhetsz – a Te döntésed. Ha kalandvágyónak érzed magad, feküdj rá úgy, hogy a fejed az egyik szélén, a térded és a lábad pedig a másikon. Használatában nincsenek szabályok!

Tetszés szerint változtathatod az üléspozíciót. Ha csípést érzel az ágyéki gerincben, változtass a testtartáson, és a táskában lévő apró gyöngyök automatikusan alkalmazkodnak az új nyomásmintához.

A babzsák megfizethető

Míg egyes dizájnos babzsákok magasabb árcédulákat tartalmaznak, általában ez az egyik legolcsóbb ülőhely.

És jó okkal!

Az egyszerű külső borítás és töltelék kombinációja alapvetően költséghatékony megoldás. Miután az eladók rendbe hozzák a burkolatot, csak meg kell tölteni olcsó anyagokkal, majd becipzározzák. A rendszeres gyártásához semmiféle lécezés, megmunkálás vagy finom kárpitozás nem szükséges. A gyártási folyamat inkább hasonlít egy cipzáras pulóver elkészítéséhez és teletöméséhez üres, laza töltetű forgácsokkal, mintsem az ülés gondos megmunkálásához a semmiből.

Babzsák -és a magas szintű kényelem

Korábban már utaltunk arra, hogy a babzsákok magas szintű kényelmet nyújtanak, de miért?

A válasz arra tér vissza, hogy a gyártók hogyan építik fel őket. A hagyományos székek rugó és hab kombinációjával támasztják alá a fenti testet. Amikor rájuk ülünk, ezek az elemek összenyomódnak, nagyobb területen eloszlatva a súlyt.

A babzsákok hasonló elven működnek, csak jobban. Ennek az az oka, hogy a töltőanyag szabadon mozoghat bármilyen irányba. Magának a borításnak minden korlátját leszámítva olyan ülőfelületeket hozhatunk létre, amelyek tökéletesen illeszkednek a testünkhöz, így a nyomáspontok a múlté.

Egyes felhasználók számára ez a képessége, hogy az ülést tetszőleges formára formálhatja, isteni ajándék!

A terhes nők például szeretik azt a jellemzőjét, hogy különböző pozíciókba mozoghatnak benne, és bőséges derék- és háttámaszt kaphatnak. A babzsákok lehetővé teszik, hogy olyan testhelyzetben üljünk, mely csökkenti a nyomást a törzs alsó részén és a hason a harmadik trimeszterben.

babzsák az irodába is - officemarket.hu

A babzsák - könnyen tisztítható

A szokásos székeket nehéz tisztítani. Nem dobhatjuk be őket a mosásba a többi ruhaneművel együtt. Helyette külön meg kell tisztítania őket, ami általában szakemberek segítségét igényli. Ennek költsége pedig magasabb, mint amire a legtöbben számítanak!

A babzsákoknál nem kell aggódni emiatt a költség miatt!

Nem kell mást tenni, mint levenni róla a külső anyagot – a termék azon részét, amelyik a legtöbb szennyeződést felhalmozza – és az utasításoknak megfelelően bedobni a mosógépbe.

Kültéri használatra alkalmas

A kutatások azt mutatják, hogy a babzsákok piacának kültéri szegmense évente körülbelül 5,2 százalékkal növekszik – körülbelül kétszer olyan gyorsan, mint a mögöttes gazdaság. Ennek oka a piaci innovációk. Egyre többen gyártanak olyan székeket, amelyeket kültéren is használhatunk, és amelyek ellenállnak az elemeknek. Így elhelyezheted babzsákod a medence mellett, és egész nap kényelmesen ülhetsz rajta, ahelyett, hogy egy kényelmetlen műanyag napozóágyon feküdnél.

a babzsák kényelmes, kreatív, laza, az irodában is - officemarket.hu

Szórakoztató és stílusos

Amint arról a cikk elején is beszéltünk, a babzsákok sokkal szórakoztatóbb érzést keltenek bennünk, mint más bútorok. Tegyél egy babzsákot a nappaliba, és azonnal megváltoztatja a hangulatot, hirtelen az egész tér más karaktert ölt!

Ez a hatás a velük való kapcsolatainkból ered. Ha babzsákot látunk, az elindít valamit az agyunkban, és azonnal emelkedettnek érezzük magunkat. Ez szinte automatikusan történik.

A babzsákok stílusválasztéka óriási. Gyakorlatilag minden színben és mintában kapható, amit csak el tudunk képzelni. A babszemekkel teli ülőhelyek között megtalálhatók az álló, pihentető fekvőtámaszok és még az ágyként is használható változatok.

Ne feledd, nem kell ragaszkodni a beltéri babzsákokhoz. A vízálló fajták azt jelentik, hogy kirakhatjuk őket a szabadban a medence mellé, ha nincs hely neki odabent.

A babzsák otthoni és irodai használatra is kiváló

A Google még 2012-ben keltett hullámokat, amikor bevezette székhelyén a babzsákokat. Akkoriban a hagyományos vezetők rácsodálkoztak erre, úgy gondolták, hogy a főnökeik megőrültek. A munkaterületeknek ugyanis olyan formális ülőhelyek kialakítására kellett volna törekedniük, amelyek az alkalmazottak hátát mindig mereven tartják, nem pedig olyat, ahol az emberek kézzel hullámzó filozófiai megbeszéléseket folytathatnak, miközben golyóálló kávét isznak.

A Google-nek azonban megvoltak erre az okaik. A babzsákok egy szélesebb törekvés részei voltak, hogy a munkát inkább játéknak érezzék a munkatársak. Ez egy olyan elem volt, mint a biliárdasztalok és a pöttyös falak, aminek le kellett volna győznie az erőfeszítések pszichológiai akadályait, és energizálnia kellett volna az embereket.

A taktika bevált, azóta a babzsák a vállalati és az otthoni iroda alapfelszerelésévé vált. A dolgozók és a vezetők is egyetértenek abban, hogy így sokkal szórakoztatóbb környezetnek érzik a munkahelyet, mint egy szürke irodában, ahol csak a munka végére várnak. Sokkal jobb érzés egy babzsákra rogyni laptoppal a hasadon, mint egy forgószéken ülve görnyedni egész nap.

Merész színek, nem unalmasak. Fekldobják a hangulatot, akár home office felhasználásra is

Ha szeretnéd, hogy a te alkalmazottaid is szeressenek bejárni a munkahelyükre, gondolkodj hasonlóan innovatív megoldásokban!

Tartalomhoz tartozó címkék: Életmód Hírek