Barion Pixel

Életmód

Hogyan fejleszti gyermekedet az, ha gyurmával játszik?

2023. 01. 19. 08:20:00

Ahhoz, hogy a gyerekeknek kialakuljanak az alapvető készségeik, mint a fogás, a kéz és láb koordinációja, az alakzatok felismerése, alkotása, színek megismerése, stb., sokat kell játékosan tanulni velük, vagyis már a játékok és könyvek is segítenek ezeknek az elsajátításában.

Hogyan teremtsünk otthonos irodai környezet?

2023. 01. 10. 00:00:00

Otthonos irodai környezet kialakításával a munkahelyünkön töltött időt is élvezetessé tehetjük. Melyikünk ne szeretne olyan inspiráló légkörben dolgozni, ami a teljesítményére is pozitív hatással van?

5 érv a kézírás gyakorlása mellett

2023. 01. 08. 00:00:00

A kézírás gyakorlása évszázadok óta az oktatás egyik alapköve.
Az utóbbi években kezdett háttérbe szorulni a szerepe, mivel a technológia átvette az írásbeli kommunikáció elsődleges eszközét. A számítógépek és az okostelefonok térhódítása ellenére azonban még mindig számos jó ok van arra, hogy tudatosan gyakoroljuk a kézírást - gyermekek és felnőttek egyaránt.

Munka-magánélet: hogyan lesznek egyensúlyban?

2023. 01. 05. 00:00:00

Munka-magánélet: gyakran gondolunk úgy a köztük lévő egyensúlyra, mint a munkával töltött idő és az egyéb, nem munkahelyi tevékenységekre fordított idő közötti kompromisszum. Miért fontos ennek a balansznak a megteremtése?

Bolygóbarát szilveszteri partikellékek

2022. 12. 28. 00:00:00

Eldobható tányérok, lufik, rengeteg műanyag, hogy csak néhányat említsünk azok közül a kellékek közül, amelyek nem túl barátságos eszközei a fenntartható földi létnek. Szerencsére számos módja van annak, hogy egy hagyományos évzáró bulit “zölddé” alakítsunk!

Környezettudatos karácsonyi programok az egész családnak

2022. 12. 25. 00:00:00

Az utóbbi évtizedekben robbanásszerűen megnövekedett energiafelhasználás, és a hulladéktermelés hatására egyre többen fordítunk nagyobb figyelmet a környezettudatos életmód kialakítására. Ennek a leghatásosabb eszköze a példamutatás, ami annyit jelent, hogy olyan rutinokat és szokásokat építünk be a mindennapjainkba, melyekkel csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat.

Karácsonyi ajándékot az otthoni iroda is megérdemel!

2022. 12. 22. 00:00:00

Az elmúlt évek átlagon felüli türelmet, kitartást és kreativitást követeltek. Rengeteg vállalkozás és üzlet zárt be, sokan pedig arra kényszerültünk, hogy otthonról végezzük el a munkánkat. A home office iránt növekszik az igény, szinte természetessé vált az irodai munkáknál.

Így csomagolj okosan karácsonykor!

2022. 12. 18. 00:00:00
A hagyományos csomagolási módszerekhez nagy mennyiségű csomagolóanyag szükséges. A kidobott csomagolási hulladék óriási problémákat okoz. A csomagolás hagyománya azonban sokunk számára fontos, az ünnepi ajándékozások alkalmával érzelmeink kifejezésében is segítenek.

Csökkentenéd a rezsiköltséget az irodában?

2022. 11. 25. 08:29:00

A rezsicsökkentés kérdése most sokakat foglalkoztak az új szabályozások és árak mellett, hogy hogyan lehetne ezeken a költségeken faragni, de már az is elég lenne, ha az eddigieknél nem lenne magasabb. Ilyenkor érdemes átnézni, megvizsgálni az eddigi közüzemi számlákat, átnézni a költségeket. 

Környezetbarát iroda - de hogyan?

2022. 11. 18. 11:00:00

Minden változás belülről indul, és nincs is jobb alkalom, mint a most, egy környezetbarát irodai környezet bevezetésére! 

Először a cégvezető fejében kell, hogy meglegyen az elhartározás ezzel kapcsolatban (is). 

Sok cégtulajdonos és befektető azonban habozik a zöldre váltásban. Abban a tévhitben élnek, hogy a környezetbarát üzleti gyakorlat több pénzbe kerül.